ثبت نام  ورود به حساب کاربری
 ۰۲۶۳۶۶46866 - ۰۲۶۳۶۶79282 |   _  | info@karajparsclinic.com
دسته بندی ها
آخرین دیدگاه ها

    فعلا موردی یافت نشد!

درمانگاه شبانه روزی پارس ،درمانگاه فردیس ،درمانگاه کرج ، کلینیک پارس ، ارتوپد،اطفال،جراحی،مامایی،زیبایی، دندانپزشکی ، دندان ، دندانپزشکی در کرج ، دندانپزشکی در فردیس ، درمانگاه
ایمپلنت چیست ؟
درمانگاه شبانه روزی پارس ،کلینیک پارس ،درمانگاه ،درمانگاه شبانه،دندانپزشکی ،ایملنت ،کاشت دندان

ایمپلنت چیست ؟

ایمپلنت  (  DENTAL IMPLANT ) بهترین جایگزین دندان مصنوعی  است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندانها در نظر گرفته میشود. ایمپلنت دندان یک میله کوچک پیچی شکل است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک فرو میرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان شود. در واقع پایه تیتانیومی ایمپلنت به عنوان ریشه دندان عمل میکند و روکش دندان به عنوان تاج دندان. بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می ماند. فرایند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت را یکپارچگی استخوان (osseointegration) میگویند.


جنس مواد ایمپلنت

بیشتر ایمپلنتهای دندان از تیتانیوم ساخته میشوند اما ایمپلنت دندان زیرکونیا نیز وجود دارد. تیتانیوم و زیرکونیا هر دو موادی هستند که بدن با آنها سازگار بوده و آنها را به عنوان مهاجم خارجی تلقی نمیکند بنابراین واکنش نشان نمیدهد.
در حال حاضر احتمال موفقیت ایمپلنت دندان نزدیک به ۹۸ درصد است یعنی یکی از موفق ترین درمانها محسوب میشود.


اجزای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان معمولا در سه بخش طراحی می شود. این سه بخش شامل پیچ ایمپلنت، اباتمنت و پروتز (ترمیم  دندان) می شود. اباتمنت به پیچ ایمپلنت وصل می شود و پروتز می تواند شامل تاج یا بریج باشد.

در میان اجزای ایمپلنت دندان، پیچ ایمپلنت از طریق عمل جراحی کوتاه و با عمل کامپیوتری در استخوان فک قرار می گیرد. این بخش، ظاهری شبیه ریشه دندان طبیعی دارد و در قطر های مختلفی در دسترس است. اباتمند ها جهت پشتیبانی از پروتز مورد استفاده قرار می گیرند و تفاوت عمده ای با آن دارند، چرا که ایمپلنت دندان مصنوعی ضمائم به خصوصی را در سطح فیتینگ دارد. این اجزا به اباتمنت وصل می شوند و بعد از آن پروتز بر روی میله سوار می شود

پروتز در ایمپلنت دندان می تواند شامل تاج، بریج یا پروتز بر اساس ایمپلنت باشد. ایمپلنت  یک دندان کار ترمیم تاج ها را بر عهده دارند، اما ایمپلنت های چندین دندان قادر است بریج های دندان را مرمت کند.  گاهی اوقات نیز از پروتز حمایت می کند. تاج و بریج ها در محل خود ثابت هستند و فقط دندانپزشک باید آن را جابجا کند. پروتز های ایمپلنت درون دهان قرار می گیرد و در محل خود محکم می شوند. این نوع پروتز از پروتز های معمولی استقامت بیشتری دارد.



انواع ایمپلنت دندان از نظر علمی

● ایمپلنت های داخل استخوان

این دسته معروف ترین انواع ایمپلنت هستند که به صورت یک پیچ هستند که داخل استخوان قرار میگیرند.

 

●  ایمپلنت های ساب پریوستیال

که در مواردی که تحلیل شدید استخوان فک پایین صورت گرفته است، استفاده میشود و به صورت سازه ای است که روی فک پایین و زیر لثه قرار می گیرد. و بعد ساختار پروتزی روی آن سوار میشود.

 

●  ایمپلنت های زایگوماتیک

 در تحلیل استخوان های شدید فک بالا یک ساختار فلزی به استخوان گونه ای پیچ میشود.

دو ایمپلنت  (ساب پریوستیال ، زایگوماتیک امروزه با توجه به تکنیک های متنوع پیوند استخوان برای بازسازی استخوان فک، چندان مورد استفاده نیست.

 

مزایا و معایب  ایمپلنت دندانی

مزایا :

● راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده ، باعث میشود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریجهای ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود.

●  در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.

● با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمیشوند.

● پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمیرود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از ،  دست دادن دندان میشود.

● به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.

● مزیت دیگر این روش مراقبت آسان از آن است. مراقبت های معمولی که برای دندان ها انجام می شود مانند مسواک زدن، نخ دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک، برای ایمپلنت نیز مورد قبول است.

 

معایب 

● از جمله معایب ایمپلنت قیمت آن می باشد ، هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پرتز متحرک بیشتر است.

● زمانبر بودن درمان ایمپلنت

● ایمپلنت یک جراحی بوده و ریسکهای مربوط به جراحی را نیز دارد. از جمله این ریسک ها میتوان به احتمال عفونت وشکست درمان یا  از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است.

● ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است


آیا چنانچه تنها یک دندان از دست رفته باشد و فقط نیاز به یک ایمپلنت داریم؟

● ایمپلنت دندان جلو

این در حالی است که ایمپلنت دندان نه تنها به دندان های مجاور آسیب نمی رساند، بلکه کاشت ایمپلنت به دلیل تحریک استخوان ناحیه بی دندانی مانع از تحلیل استخوان می شود. هزینه ایمپلنت دندان جلو معادل قیمت ایمپلنت هر دندان دیگر می باشد و تفاوتی ندارد.

برای پر کردن این فضای بی دندانی، به جز ایمپلنت میتوان از روشی به نام بریج (پل) استفاده کرد. در این درمان، نیاز به تراش دندان های مجاور ناحیه بی دندانی برای جایگزینی دندان است. نقطه ضعف این درمان، آسیب رسیدن به دو دندان سالم است که منجر به پوسیدگی آنها نیز می شود. علاوه بر آن به دلیل تحریک نشدن استخوان، تحلیل تدریجی استخوان نیز به وجود می آید.



● چنانچه چند دندان از دست رفته باشد

 برای پر کردن این نوع ناحیه بی دندانی، معمولا از پروتز متحرک استفاده می شود. پروتزهای متحرک با قلاب دور دندان قرار می گیرند. در این درمان با وجود اینکه نیازی به تراش دندان های مجاور نیست، اما سنگینی و فشار پایه ها به دندان های پایه منجر به لق شدن دندان های مجاور و در نتیجه پوسیدگی دندان ها می شود.

در این مورد نیز می توان با کاشت ایمپلنت، علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری، مانع آسیب رسیدن به دندان های سالم و استخوان فک شد


 

● چنانچه همه دندان ها از دست رفته باشد (ایمپلنت کامل دندان) 

 ثابت کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت

در این مورد معمولا از پروتزهای کامل متحرک استفاده می شود. پروتزهای کامل متحرک مشکلات بسیاری را برای بیمار از قبیل: لقی پروتز در دهان، سختی تکلم و ... ایجاد می کند. حال آنکه با ایمپلنت های دندانی می توان راحتی و زیبایی را بیمار بازگرداند.( ایمپلنت دندان مصنوعی )

 

 

خطرات و عوارض کاشت دندان چیست ؟

● در هر عمل جراحی احتمال عوارض وجود دارد اما به طور کلی درمان کاشت ایمپلنت دندان بسیار کم خطر و موفقیت آمیز است.با این حال عمل کاشت ایمپلنت دندان همانند هر عمل دیگری خونریزی، عفونت، ورم و کبودی جزئی پس از عمل دارد.

● همچنین احتمال آلرژی بیمار را باید در نظر گرفت

●  داروها و بیماریهای زمینه ای باید به دقت پیش از عمل بررسی شوند تا مشکلی به وجود نیاورند.

● پس از کاشت ایمپلنت، احتمال شکستن ایمپلنت بسیار نادر است و این پروتز مقاومت بسیار خوبی در مقابل فشار و ضربه دارد. اما در حین عمل احتمال بسیار کمی وجود دارد که ایمپلنت بشکند، فشار بیش از حد بر ایمپلنت یا استخوان وارد شده و آسیب به ساختارهای اطراف (رگهای خونی، عصبها یا استخوان فک) وارد شود، راستا یا زاویه ایمپلنت مناسب نباشد یا مشخص شود شرایط استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت مناسب نیست. بیشتر این موارد با انتخاب جراح ایمپلنت مجرب و برنامه ریزی درست او، قابل پیشگیری هستند.

● با انتخاب متخصص ایمپلنت با مهارت و با تجربه احتمال عوارض جراحی ایمپلنت را به حداقل میرسانید. دندانپزشک با برنامه ریزی درست ، انتخاب دقیق محل کاشت ایمپلنت و نوع و راستای آن و موارد دیگر تا حد ممکن از بروز عوارض کاشت ایمپلنت جلوگیری میکند.

 

آیا ایمپلنت ها پس میزند ؟

خیر، ایمپلنت دندانی بر خلاف انواع دیگر پیوندها ( قلب ،کلیه، ریه و... ) پس نمیزند چرا که تیتانیوم فلزی است که با محیط بدن کاملا سازگار است . اما علل از دست دادن ایمپلنت شامل عواملی است همچون :

● جراحی نامناسب

● تروما ( آسیب و ضربه ) به ایمپلنت دندانی بلافاصله بعد از جراحی

● پروتز نامناسب و عدم پخش صحیح نیرو 

● از همه مهمتر، عدم رعایت بهداشت دهان توسط بیمار

 

هزینه کاشت ایمپلنت چقدر است؟

 قیمت درمان کاشت ایمپلنت در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد. چون هزینه کاشت ایمپلنت دندان مجموع هزینه هایی است که در مراحل مختلف درمان انجام میشود. عواملی که تعیین کننده هزینه درمان کاشت ایمپلنت دندان هستند عبارتند از:

● تعداد ایمپلنت دندان

● جنس ایمپلنت، اباتمنت و روکش دندان

● دو مرحله ای یا یک مرحله ای بودن جراحی ایمپلنت دندان

● درمانهای جانبی مانند درمان عفونت لثه، پوسیدگی دندان و غیره

● نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان و نوع مواد پیوندی

● دفعات مراجعه به متخصص ایمپلنت

● هزینه های مربوط به عکس برداری و آزمایشهای دیگر

● تخصص دندانپزشک

● هزینه داروها و تسهیلات کلینیک

● تکنولوژیها و تجهیزات مورد استفاده


مراحل جراحی کاشت دندان


● بررسی وضعیت دهان و دندان 

در ابتدا وضعیت دهان و سلامتی تان ارزیابی میشود و عکس های لازم گرفته میشود. کیفیت و حجم استخوان در این مرحله به دقت بررسی میشود تا مشخص شود ایمپلنت از پشتیبانی کافی برخوردار خواهد بود یا خیر.

● برنامه ریزی و نوبت دهی 

 سپس برنامه ریزی درمانی صورت میگیرد و نوبت جراحی برایتان تعیین میشود.

● بی حسی یا بی هوشی 

 پیش از شروع کار، تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی قرار میگیرید. گاهی همراه با بی حسی، نیاز به آرام بخش نیز وجود دارد.

● خارج کردن دندان قبلی

اگر هنوز دندان آسیب دیده کشیده نشده باشد، ابتدا دندان با دقت و ملایمت کشیده میشود تا آسیبی به استخوان و بافتهای نرم نرسد.

معمولا در این مرحله پیوند استخوان فک انجام میشود و مواد پیوندی استخوان در داخل استخوان حفره خالی دندان قرار میگیرنددر این صورت دندانپزشک دو تا شش ماه صبر میکند تا استخوان التیام کامل پیدا کند و آماده جراحی شوددر صورتی که ایمپلنت در فک بالا در عقب دهان جایگذاری میشود، گاهی به دلیل کم بودن ارتفاع استخوان فک در این ناحیه و احتمال سوراخ شدن سینوس، عمل لیفت سینوس انجام میشود که در آن کف حفره سینوس بالا کشیده شده و زیر آن مواد پیوندی اضافه میشود.

● سوراخ کردن استخوان

 در صورتی که نیازی به تقویت استخوان نباشد، مرحله بعدی پس از کشیدن دندان، سوراخ کردن استخوان است. با دریل دندانپزشکی استخوان به اندازه مورد نظر سوراخ میشود و ایمپلنت داخل آن قرار داده میشود. سپس سوراخ ایمپلنت با قطعه ای به نام پیچ درپوش بسته میشود.

● جایگذاری ایمپلنت و بخیه کردن لثه 

 مرحله بعدی بخیه کردن لثه است. ممکن است دندانپزشک لثه را اطراف ایمپلنت بخیه کند و سر ایمپلنت بیرون بماند و یا لثه را روی ایمپلنت بکشد و بخیه کند تا از ایمپلنت بیشتر محافظت شود. در حالت دوم، بعدا برای نصب روکش دندان  باید یه جراحی ساده صورت بگیرد تا لثه برش خورده و روی ایمپلنت باز شود.

● زمان انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت 

 پس از جایگذاری ایمپلنت، بسته به شرایط و کیفیت استخوان، مدت زمانی که باید منتظر بمانید از دو ماه تا شش ماه متفاوت است. در این مدت نباید هیچ فشاری بر ایمپلنت وارد شود. باید بگذارید استخوان رشد کرده و به تدریج به ایمپلنت پیوند بخورد تا ثبات ثانویه در ایمپلنت برقرار شود.

● قراردادن اباتمنت

پس از جوش خوردن استخوان و ایمپلنت به یکدیگر، مرحله بعدی فرا میرسد. دندانپزشک پیچ درپوش ایمپلنت را باز میکند و قطعه ای به نام اباتمنت روی ایمپلنت پیچ میکند. اباتمنت همانند دندان تراشیده ای که قرار است روی آن روکش نصب شود عمل میکند و پایه ای برای اتصال روکش است.

●  قالب گیری برای ساخت روکش 

 بنابراین از ایمپلنتی که روی آن اباتمنت نصب شده قالب گیری میشود تا بر اساس آن روکش دندان ساخته شود.

● وصل کردن روکش به پایه 

 پس از آماده شدن روکش برای وصل شدن آن به ایمپلنت مراجعه میکنید. اتصال روکش به ایمپلنت ممکن است با پیچ یا چسب مخصوص باشد.



مراقبت های بعد از ایمپلنت چیست ؟

● شستن دهان تا 8 ساعت بعد از عمل جراحی توصیه نمی شود.

● در ساعت های ابتدایی باید دراز بکشید و از فعالیت های سنگین خودداری کنید.

● یک کیسه یخ را بر روی صورت در محل جراحی قرار دهید و هر ۱۰ دقیقه بردارید به طور متناوب هر ۱۰ دقیقه این کار را انجام دهید. تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت یخ بگذارید و بعد از این مدت حوله ی گرم قرار دهید.

● اگر درد زیاد دارید می توانید از داروهای ضد درد استفاده نمایید البته باید با تجویز پزشک باشند.

● پس از کاشت ایمپلنت به مدت 1 روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری کنید.

● بهتر است روز بعد از عمل جراحی، از دهان شویه استفاده شود. بهترین محلول برای شستشوی دهان کلرهگزیدین روزی 3 مرتبه باشد.

● نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است ولی در مورد خوردن، باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد. از نوشیدنی های داغ مانند چایی استفاده کنید و یا غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند، استفاده نشود.

● تا ۴۸ ساعت ورزش های شدید انجام ندهید.

● ایمپلنت های دندانی نیز همانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارند. زیرا پلاک های میکروبی باعث عفونت لثه می شوند. بنابراین، توصیه می شود از برس های بین دندانی، نخ دندان، مسواک و ترجیحا خمیردندان های مخصوص ایمپلنت استفاده گردد

● افرادی که از ایمپلنت استفاده می کنند باید از کشیدن سیگار، خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول پرهیز کنند.

● به طور کلی استفاده از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهند.


طول عمر ایمپلنت چقدر است؟

ایمپلنت طوری طراحی شده است که سالهای زیادی عمر کند و عمر بالاتر از ۲۵ سال برای آن در نظر گرفته میشود. به همین علت کاشت ایمپلنت یک راهکار دائمی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته محسوب میشود چرا که روشهای دیگر مانند بریج و دندان مصنوعی عمری بین ۵ تا ۱۵ سال دارند و پس از آن باید تعویض شوند. اما ایمپلنت در بسیاری از موارد دیگر نیازی به تعویض نداشته و تا آخر عمر شما را همراهی میکند

 

ایمپلنت دیجیتالی چیست و برای چه افرادی مناسب است ؟

کاشت دندان به روش دیجیتال یک شگفتی دندانپزشکی مدرن است. دندانپزشک برای جراحی ایمپلنت دیجیتالی از رایانه استفاده می کند. توسط یک برنامه شبیه سازی شده ی سه بعدی می تواند وضعیت استخوان ها و موقعیت عصب های دندان را بررسی کند. با استفاده از اطلاعات بدست آمده، دندانپزشک می تواند محل دقیق کاشت دندان را بیابد و برش کوچکتری ایجاد کند. در این روش درد به طور قابل توجهی در مقایسه با جراحی ایمپلنت سنتی کمتر است. ایمپلنت دیجیتالی و بدون جراحی هزینه ی بیشتری نسبت به سنتی دارد اما نیاز به بخیه و دوره ی نقاهت طولانی مدت ندارد. درد و خونریزی آن نیز کمتر است.

این روش برای افراد سیگاری، دیابتی و افرادی که ارتفاع استخوان کمی دارند بسیار مناسب است. همچنین افرادی که از جراحی می ترسند و یا نیاز به روکش فوری دارند نیز می توانند از ایمپلنت دیجیتالی استفاده کنند.




آیا ایمپلنت دندان دائمی است ؟

به طور کلی ایمپلنت های دندان بین 15 تا 20 سال عمر مفید دارند اما این طول عمر وابسته به کیفیت ایمپلنت ، میزان تخصص ، سلامت و مراقبت های فرد می تواند افزایش پیدا کند و به صورت مادام العمر از آن استفاده کنید.


چه کسانی نباید ایمپلنت کنند ؟

افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مانند دیابت ،قلبی ، سرطان هستند ، باید قبل از انجام با پزشک مشورت کنند تا مشخص شود شرایط انجام ایمپلنت دندان را دارند یا خیر ؟