ثبت نام  ورود به حساب کاربری
 ۰۲۶۳۶۶46866 - ۰۲۶۳۶۶79282 |   _  | info@karajparsclinic.com
دسته بندی ها
آخرین دیدگاه ها

    فعلا موردی یافت نشد!

درمانگاه شبانه روزی پارس ،درمانگاه فردیس ،درمانگاه کرج ، کلینیک پارس ، ارتوپد،اطفال،جراحی،مامایی،زیبایی، دندانپزشکی ، دندان ، دندانپزشکی در کرج ، دندانپزشکی در فردیس ، درمانگاه
بلیچینگ چیست ؟
درمانگاه شبانه روزی پارس،کلینیک پارس ،درمانگاه ،درمانگاه پارس ،دندانپزشکی ،بلیچینگ ،سفید کردن دندان ها

بلیچینگ چیست ؟

بلیچینگ دندان روشی برای سفید کردن دندان ها می­باشد که در مطب توسط پزشک یا در خانه توسط خود فرد انجام می­شود. سفیدی دندان ها موجب افزایش اعتماد به نفس در افراد می­شود و از آنجایی سفیدی دندان­ها نقش زیادی در زیبایی صورت دارد، بلیچینگ دندان طرفداران زیادی دارد.




سفیدی  دندانها و علت تغییر رنگ آنها 

دندان دارای دو بخش مینا و عاج می­باشد. مینای دندان روی قسمت عاج قرار گرفته و موجب سفیدی و شفافیت دندان می­شود. با گذشت زمان ضخامت مینای دندان کم شده و باعث می­شود تا رنگ عاج نمایان تر شود. عوامل مختلفی باعث می­شوند تا رنگ دندان ها سریع­تر زرد شود از جمله: سیگار کشیدن، عادات بد غذایی، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف بیش از حد نوشیدنی های قندی. حتی ممکن است افرادی که مرتب از مسواک و نخ دندان استفاده می­کنند، باز هم در اثر عوامل محیطی و مواد غذایی خاصی دچار زردی دندان بشوند و برای رفع این مشکل به پزشک مراجعه کنند. بلیچینگ دندان را میتوان به عنوان یکی از روش های اصلاح طرح لبخند محسوب کرد.

بلیچینگ

در روش بلیچینگ کردن دندان روشی درمانی است که در آن بد رنگیها و رنگدانه هایی که به مرور زمان باعث تغییر رنگ دندانها شده و حتی بعضی بد رنگیهای ژنتیکی را بر طرف نموده ودندانهایی سفید و زیبا را به شما هدیه میکند.

در بلیچینگ  به ساختار دندان چیزی اضافه نمی گردد و مانند وایتکس عمل می کند که به آن سفید کردن شیمیایی می گویند. این مشتقات hydrogen peroxide به ساختمان مینای دندان وارد می شوند که کریستالی است. سپس مواد رنگ دانه های بین کریستالها را اکسید می کنند. اما این آخر کار نیست. پس از گذشت مدتی مواد عمیق تر به عاج دندان وارد می شوند و به این ترتیب عاج دندان را نیز روشن تر می کنند. این درمان در دندان های زرد شده به خوبی عمل می کند و روی دندان های متمایل به قهوه ای کمتر فرد نتیجه می گیرد و بر روی لکه های خاکستری و بنفش تاثیر ندارد دندان هایی با لکه های آبی رنگ متمایل به خاکستری که در اثر تتراسایکلین به وجود آمده است دشوار بوده و بعد از 6 ماه باز به بلیچینگ شاید احتیاج داشته باشد.

 

بلیچینگ دندان چگونه انجام می شود؟

دو روش برای انجام بلیچینگ دندان وجود دارد:

● روش اول: بلیچینگ در مطب دندانپزشکی  (Office Bleaching)

اولین روش انجام این کار است که توسط خود دندانپزشک و در مطب تخصصی انجام می گیرد. در این روش مواد دارای غلظت بالایی هستند و برای اعمال آنها بر دندان از دستگاه های خاصی استفاده می شود. به همین دلیل رعایت نکات ایمنی بسیار مهم است و به هیچ عنوان نباید بدون نظارت دندانپزشک انجام شود. هر چقدر که بلیچینگ با متد های صحیح تری انجام بگیرد، موثرتر واقع می شود. گفته می شود که در صورت انجام درست کار، رنگ دندان ها در یک جلسه دو تا چهار درجه سفیدتر خواهد شد.




● روش دوم: بلیچینگ در خانه (Home Bleaching)

روش دیگری است که برای سفید کردن دندان می توان از آن استفاده کرد. در این شیوه نیز دندانپزشک و فرد متخصص نقش مهمی دارد. بیمار قالب مخصوصی را همراه با ژل های خانگی سفید کننده از دندانپزشک دریافت می کند و با دستور العملی که آن را هم از دندانپزشک دریافت کرده است، اقدام به استفاده از آن و سفید کردن دندان ها در خانه می کند. از این راهکار معمولا پس از بلیچینگ دندان در دندانپزشکی استفاده می شود و هدف از آن طولانی تر شدن مدت سفید ماندن دندان هاست .

 


چه زمان دندان های ما به بلیچینگ نیاز دارند؟

●  زرد و قهوه ایی شدن دندان ها به مرور زمان

● زردی دندان بر اثر نوشیدنی هایی مانند نوشابه گاز دار، کافئین و چایی غلیظ

● عادت غذایی فرد که باعث زرد شدن دندان های فرد شده اند

● زرد شدن دندان بر اثر دخانیات از جمله سیگار و قلیان

 

چه ماده ای برای بلیچینگ دندان استفاده می شود؟

ماده اصلی که برای بلیچینگ استفاده می­شود، مواد شیمیایی به نام های پراکسید هیدروژن یا پراکسید کربامید است. در مطب از ماده پراکسید هیدروژن استفاده می­شود و ماده پراکسید کربامید برای روش خانگی بکار می­رود. تجویز این دو روش باید زیر نظر دندان­ پزشک زیبایی انجام شود. این مواد به ساختار کریستالی مینا نفوذ کرده و با گذشت زمان رنگ دانه هایی که روی دندان رسوب کرده اند، را اکسید کرده و رنگ عاج دندان نیز روشن تر می­شود. باید توجه داشت که این مواد شیمیایی با لثه و صورت تماس نداشته باشند.

بعد از انجام بلیچینگ دندان بهتر است که یک سری مراقبت هایی انجام داد تا میزان تاثیر این کار بیشتر نمایان شود و در کوتاه مدت به ترمیم و اصلاح نیاز نداشته باشد.

 

مراقبت های بعد از بلیچینگ دندان

● در ساعات اولیه بعد از بلیچینگ فرد باید لثه خود را با آب گرم تمیز نماید و برای جلوگیری از التهاب لثه خود را باید ماساژ دهد.

● از خوردن غذا ها و مواد غذایی حاوی رنگدانه ها تا 24 ساعت اولیه خودداری نمایید و برای داشتن دندان های سفید اگر این مواد به دندان های شما برخورد نمود بهتر از به شستشوی سریع دندان ها اقدام نمایید.

● خوردن نوشیدنی هایی مثل چایی پررنگ، قهوه و نوشابه خودداری نمایید.

● از غذاهای سرد و اسیدی خودداری نمایید.

● بهداشت دهان و دندان خود را حفظ نمایید و تمام اصول بهداشتی را رعایت نمایید.

● از مواد دخانیات و کشیدن سیگار و قلیان جلوگیری نمایید.

● در چند روز اول از خمیردندان ضد حساسیت استفاده نمایید تا دندان های شما کمتر دچار حساسیت شود و در بروز حساسیت هیچ نگران نباشید برطرف می گردد.

● دندان ها را روزی دو بار بشویید.

● یک هفته بعد زا بلیچینگ به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا بررسی لازم صورت گیرد.

غذاهایی که بعد از بلیچینگ دندان می توان استفاده نمود عبارتند از:

● نوشیدنی های بی رنگ مانند شیر، آب

● میوه مانند موز و سیب پوست گرفته شده

● نان سفید

● لبنیات از جمله ماست سفید، پنیر، خامه

● برنج سفید، سیب زمینی پخته

● ماکارونی سفید و سس سفید

 

چگونه دندان هایی سفید داشته باشیم

مهمترین علل تغییر رنگ دندانها:

●  سیگار کشیدن
● استفاده از نوشیدنیهای رنگی مثل چای ، قهوه و ...
●  افزایش سن 
● عدم رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان

پرهیز از هر یک از موارد بالا و استفاده بجا و مناسب از نوشیدنیهای رنگی مثل چای ، قهوه میتواند در سفید ماندن دندان ها موثر باشد.

 

آیا می توان با مواد موجود در بازار بلیچینگ دندان را انجام داد؟

امروزه پودرهای شیمیایی بسیاری وارد بازار شده که دندان ها را سفید می­کنند ولی عوارض بسیار بدی برای دهان و دندان دارند. همچنین در سال های اخیر محصولاتی در داروخانه ها و سوپرمارکت ها برای سفید کردن دندان، به فروش می­رسد که از طرف دندانپزشکان تایید نمی شود. زیرا این مواد موجب سایش و برداشتن لایه ای از روی مینای دندان می­شوند

 

مزایای  و معایب بلیچینگ دندان

مزایا 

● این روش یکی از روش های ساده سفید کردن دندان ها می باشد.

● این روش به طور تقریبی بی خطر شناخته شده است.

معایب

● در این روش سفید ماندن دندان ها دائمی نمی باشد ، دوام سفید بودن دندان با  استفاده  و رژیم غذایی شما تغییر رنگ ایجاد کرده و به ترمیم و یا بازسازی دندان دارد.منظور از رژیم غذایی استفاده از نوشابه های گازدار، مصرف دخانیات غذاهایی که دارای رنگدانه هستند می باشد.

●  باعث حساسیت در بعضی افراد می شود و فرد از این موضوع بسته به شدت حساسیت رنج می برد اما این حساسیت دائمی نبوده و رفع می گردد.

● نتیجه این شیوه قابل پیش بینی نمی باشد و بسته به لک دندان ، سن و وراثت متفاوت می باشد و با قطعیت از نتیجه این شیوه نمی توان سخن گفت.



آماده سازی دهان برای بلیچینگ (سفید کردن دندانها )

قبل از اقدام به بلیچینگ باید دندانهای پوسیده را ترمیم کنیم. باید بدانیم که بلیچینگ بر روی پر کردگیها ، روکشها، لامینتها و نواحی زرد ریشه ناشی از تحلیل لثه تاثیری ندارد. 
قبل از اقدام به بلیچینگ  ، انجام جرمگیری(در صورت وجود جرم ) و برساژ به نتیجه گیری بهتر می انجامد.


عوارض بلیچینگ دندان چیست؟

اصولا بلیچینگ اگر تحت نظارت دندانپزشک انجام بگیرد عارضه خاصی ندارد ،فقط ممکن است دندانها را تا مدتی حساس کند که این مورد نیز معمولا با خمیردندانهای ضد حساسیت قابل درمان است.


هزینه انجام بلیچینگ

هزینه این شیوه که با قالب گیری انجام می گردد و این قیمت بسته به تعداد جلسات متغیر می باشد و برای داشتن قیمت قطعی و نهایی بهتر است به یک دندانپزشک مراجعه نمایید.