ثبت نام  ورود به حساب کاربری
 ۰۲۶۳۶۶46866 - ۰۲۶۳۶۶43737 |   _  | info@karajparsclinic.com
دسته بندی ها
آخرین دیدگاه ها

    فعلا موردی یافت نشد!

درمانگاه شبانه روزی پارس ،درمانگاه فردیس ،درمانگاه کرج ، کلینیک پارس ، ارتوپد،اطفال،جراحی،مامایی،زیبایی، دندانپزشکی ، دندان ، دندانپزشکی در کرج ، دندانپزشکی در فردیس ، درمانگاه
سکته مغزی چیست ؟
کلینیک پارس ,متخصص مغز و اعصاب ,بهترین متخصص مغزو اعصاب ,بهترین متخصص مغز و اعصاب درکرج,بهترین متخصص مغز و اعصاب در ملارد,بهترین متخصص مغز و اعصاب در فردیس ,متخصص مغز و اعصاب درکرج ,متخصص مغز و اعصاب در فردیس,متخصص مغز و اعصاب در ملارد

  •  سکته مغزی چیست ؟


    سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که یک رگ خونی درمغز پاره شده که جریان خون در بخشی از مغز از بین می‌رود یا زمانی که خون رسانی به مغز مسدود می شود، پارگی یا انسداد مانع از رسیدن خون و اکسیژن به بافت های مغز می شود. عدم دریافت خون و اکسیژن می‌تواند باعث مرگ سلول‌ها در مغز شود. این امر می‌تواند باعث آسیب مغزی پایدار، ناتوانی طولانی مدت یا حتی مرگ شود.

     

    انواع سکته مغزی :

     دو نوع سکته مغزی وجود دارد که عبارتند از:


    . ایسکمیک


    نوع ایسکمیک براثر لخته خونی ایجاد می‌شود، که یک رگ خونی در مغز را مسدود می‌کند. این رایج‌ترین نوع سکته‌ مغزی است. حدود ۸۰ درصد سکته‌های مغزی ایسکمیک هستند.

    (حمله ایسکمیک گذرا (TIA)

    حمله ایسکمیک گذرا، که اغلب TIA یا سکته کوچک نامیده می شود، زمانی رخ می دهد که جریان خون به مغز به طور موقت مسدود شود. علائم مشابه علائم سکته کامل است. با این حال، معمولا موقتی هستند و پس از چند دقیقه یا چند ساعت، زمانی که انسداد حرکت می کند و جریان خون بازیابی می شود، ناپدید می شوند.

    لخته خون معمولا باعث TIA می شود. در حالی که از نظر فنی به عنوان سکته کامل طبقه بندی نمی شود، یک TIA به عنوان هشداری است که ممکن است یک سکته واقعی اتفاق بیفتد. به همین دلیل، بهتر است که نادیده گرفته نشود.)


    . سکته هموراژیک


    سکته هموراژیک زمانی اتفاق می‌افتد که شریان مغز باز شده یا خون نشت کند. خون از آن شریان، فشار زیادی را در جمجمه متحمل می شود و همین سبب متورم شدن مغز می شود و به سلول ها و بافت های مغز آسیب می رساند.

    دو نوع سکته مغزی هموراژیک عبارتند از: داخل مغزی و زیر عنکبوتیه.

    سکته مغزی هموراژیک داخل مغزی شایع ترین نوع سکته مغزی هموراژیک است. زمانی اتفاق می‌افتد که بافت‌های اطراف مغز پس از ترکیدن سرخرگ پر از خون می‌شوند.

    سکته مغزی هموراژیک ساب آراکنوئید کمتر شایع است و باعث خونریزی در ناحیه بین مغز و بافت های پوشاننده آن می شود. حدود 13 درصد از سکته های مغزی خونریزی دهنده هستند.


                                                                                                                   

    1.                                                                                                      


    دلایل بروز سکته مغزی چیست  :


    علت سکته مغزی به نوع سکته مغزی بستگی دارد.سکته مغزی به این خاطر اتفاق می افتد که لخته خون سبب بسته شدن یکی از عروق مغزی می شوند، همچنین شریان های مغزی نیز می تواند دلیل بر این موضوع شود ،  که این امر سبب  مختل کردن خون رسایی به مغز می شود و سلول های  مغز شروع به از بین رفتن می کنند.

     

    چه کسانی در معرض خطر ابتلا به سکته هستند؟


    . فشار خون بالا، این عامل خطر اولیه برای این بیماری است

    . دیابت

    . بیماری‌های قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و سایر بیماری‌های قلبی می‌تواند باعث لخته شدن خون شود که منجر به سکته می‌شود

    . فشار حادثه نیز می‌تواند منجر به سکته مغزی شود اما دقت کنیدضربه مغزی  با سکته مغزی متفاوت است.

    . سیگار کشیدن، وقتی سیگار می‌کشید، به رگ‌های خونی آسیب می‌رساند و فشار خون خود را بالا می‌برد.

    . داشتن سابقه شخصی یا خانوادگی سکته مغزی

    . یا سن، با افزایش سن خطر سکته افزایش می‌یابد. نژاد و قومیت، آمریکایی‌های آفریقایی تبار در معرض خطر بیشتری برای سکته هستند.

    . مصرف الکل و مواد مخدر

    . عدم فعالیت بدنی کافی

    . کلسترول بالا

    . رژیم غذایی ناسالم

    . چاقی


    علائم سکته مغزی چیست ؟

    علائم این بیماری اغلب به سرعت رخ می‌دهد. آن‌ها عبارتند از:


    . بی حسی یا ضعف ناگهانی صورت، بازو یا پا (به خصوص در یک طرف بدن)

    . گیجی ناگهانی

    . مشکل در صحبت کردن و یا درک گفتار

    . مشکل دید ناگهانی در یک یا هر دو چشم

    . مشکل ناگهانی راه رفتن

    . سرگیجه

    . از دست دادن تعادل یا هماهنگی

    . داشتن سردرد شدید ناگهانی بدون علت شناخته شده


  •  برای تشخیص دقیق این بیماری پزشک موارد زیر را انجام می‌دهد:

. تصویربرداری، مانند سی تی اسکن یا ام آر آی.


. انجام  آزمایشات قلب، که می‌تواند به تشخیص مشکلات قلبی یا لخته شدن خون که ممکن است منجر به سکته شده باشد کمک کند.

آزمایشات احتمالی شامل الکتروکاردیوگرام (EKG ) و اکوکاردیوگرافی است.

 

  • راه‌های درمان سکته مغزی چیست؟

درمان این بیماری شامل دارو، جراحی و توانبخشی می باشد . اینکه کدام درمان را دریافت می‌کنید به نوع سکته مغزی و مرحله درمان آن بستگی دارد

 

مراحل مختلف عبارتند از :

. درمان اغلب با مصرف داروهایی آغاز می‌شود که فشار را در مغز کاهش می‌دهند و فشار خون کلی را کنترل می‌کنند و همچنین از تشنج و هرگونه انقباض ناگهانی رگ‌های خونی جلوگیری می‌کنند.

اگر فردی از داروهای ضد انعقاد رقیق کننده خون یا داروهای ضد پلاکت مانند وارفارین یا کلوپیدوگرل استفاده می‌کند. می‌تواند داروهایی برای مقابله با اثرات رقیق کننده‌های خون دریافت کند.

 

. توان‌بخشی پس از سکته مغزی، برای غلبه بر ناتوانی‌های ناشی از سکته مغزی. پیشگیری، برای جلوگیری از اولین سکته مغزی یا اگر قبلاً دچار آن شده‌اید، از سکته دیگر جلوگیری کنید.

اگر سکته مغزی به بافت مغز در سمت چپ مغز آسیب وارد کند، حرکت و احساس سمت راست بدن فرد تحت تأثیر قرار می‌گیرد. آسیب مغزی در سمت چپ مغز ممکن است باعث اختلالات گفتاری و زبانی شود. می‌توانید به کمک کار درمانی این مشکلات را تا حد چشم گیری کاهش دهید


گفتار درمانی : این کار به مشکلات گفتار درک گفتار کمک می‌کند. تمرین و داشتن آرامش می‌تواند این کار را آسان‌تر کند.

فیزیوتراپی :  این می‌تواند به فرد کمک کند تا حرکت و هماهنگی را دوباره بیاموزد

کاردرمانی : کاردرمانی می‌تواند به فرد کمک کند توانایی خود را برای انجام فعالیت‌های روزانه مانند حمام کردن، آشپزی، لباس پوشیدن، خوردن، خواندن و نوشتن بهبود بخشد. اگر سکته مغزی فرد سمت راست مغز را تحت تاثیر قرار داده باشد. حرکت و احساس او در سمت چپ بدن تحت تاثیر قرار گیرد.


. جراحان می‌توانند برخی از مشکلات رگ‌های خونی را که منجر به سکته‌های هموراژیک شده یا می‌توانند منجر شوند را ترمیم کنند. اگر خونریزی به دلیل AVM رخ دهد، جراح می‌تواند آن را حذف کند . AVM ها اتصالات بین شریان‌ها و سیاهرگ‌ها هستند که می‌توانند در معرض خطر خونریزی باشند.

چگونه می‌توان از سکته مغزی جلوگیری کرد؟

بهترین راه برای جلوگیری از این بیماری، رسیدگی به علل زمینه‌ای است. افراد می‌توانند با ایجاد تغییرات در سبک زندگی خود از سکته مغزی جلوگیری کنند . مانند :


. داشتن یک رژیم غذایی سالم(داشتن یک رژیم غذایی مغذی به معنای رژیمی که حاوی مقدار زیادی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل و حبوبات است. مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده در رژیم غذایی و همچنین کلسترول و چربی‌های اشباع شده را محدود کنید. )

. کنترل سطح فشار خون(همچنین، مصرف متوسط نمک برای حفظ سطح فشار خون بسیار مهم است)

. حفظ وزن متوسط

. ورزش منظم

. نکشیدن سیگار

. اجتناب از الکل

. مدیریت دیابت

. درمان برای بیماری قلبی

. مصرف داروهای ضد انعقاد یا ضد پلاکت نیز می‌تواند خطر ابتلا به سکته مغزی دیگر را کاهش دهد.

. جراحی شریان قلب، شریان کاروتید یا آنوریسم مغزی نیز می‌تواند خطر این بیماری را کاهش دهد.