ثبت نام  ورود به حساب کاربری
 ۰۲۶۳۶۶46866 - ۰۲۶۳۶۶43737 |   _  | info@karajparsclinic.com
دسته بندی ها
آخرین دیدگاه ها

    فعلا موردی یافت نشد!

درمانگاه شبانه روزی پارس ،درمانگاه فردیس ،درمانگاه کرج ، کلینیک پارس ، ارتوپد،اطفال،جراحی،مامایی،زیبایی، دندانپزشکی ، دندان ، دندانپزشکی در کرج ، دندانپزشکی در فردیس ، درمانگاه
انجام لیزر برای چه کسانی ممنوع می باشد ؟
کلینیک پارس ,مرکز لیزر در کرج ,مرکز لیزر در فردیس ,مرکز لیزر در ملارد ,بهترین مرکز لیزردر کرج,بهترین مرکز لیزر در فردیس,بهترین مرکز لیزر در ملارد,اپوجی پلاس سایناشور آمریکا,رفع موهای زائد

لیزر موهای زائد

یکی از بروزترین و پربازدهترین تکنیکها و یکی از روش های نوین پزشکی برای از بین بردن موهای زائد لیزر موهای زائد است.

عملکرد این دستگاه به این صورت است که  مو های ناخواسته یا موهای زائد در معرض پالس لیزر نور قرار می دهد و منجر به از بین بردن فولیکول مو و عدم رشد مجدد مو می شود معمولا فاصله جلسات لیزر بین ۱ تا ۲ ماه می باشد که بستگی به ناحیه لیزر دارد . بهترین موقعیت برای انجام لیزر زمانی ست که فرد تعداد قابل توجهی رشد مو داشته باشد. بیماری ایده آل است که پوستی روشن و مویی ضخیم و تیره داشته باشد، اختلالات هورمونی نداشته باشد .

موهایی که رنگ‌دانه بیشتری دارند، در هنگام تابش انرژی لیزر، گرمای بیشتری جذب کرده و منفجر می‌شوند. درواقع فولیکول موهای زائدی که پررنگ‌تر هستند با استفاده از لیزر از بین می‌روند و امکان رشد مجدد نیز از آن‌ها گرفته می‌شود. لیزر می‌تواند ۷۰ تا ۹۰ درصد موهای زائد را محو کند و این موها دیگر هرگز رشد نخواهند کرد .

 

رایج‌ترین نواحی بدن که با استفاده لیزر می‌توان موهای زائد آن را از بین برد به شرح زیر هستند :

. صورت

. زیر بغل

. ناحیه بیکینی و اطراف

. دست‌ها

. کمر و شکم

. پاها

 

مراحل انجام لیزر موهای زائد

1. یافتن بهترین کلینیک

یکی از مهم ترین فعالیت هایی که قبل از لیزر باید انجام داد یافتن بهترین کلینیک است از این جهت که   دستگاه لیزر موهای زائد موجود در کلینیک باید با پوست و موی شما مطابقت داشته باشد بعلاوه کلینیک زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو اداره شود و بهتر است کلینیک مجوز وزارت بهداشت داشته باشد.

 

۲.مشاوره با پزشک

قبل از تصمیم به انجام  لیزر باید با یک متخصص و مشاور پوست و مو مشورت کنید و اگر بیماری یا داروی خاصی مصرف می کنید با پزشک خود در میان بگذارید.

 

۳.لیزر موهای زائد

در انتهای جلسه دوم و سوم شما تا اواسط ماه شاهد رشد موهای زائد نیستید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ روز به آهستگی موهای زائد شما مجدد رشد می کنند. در فاصله جلسه چهارم و پنجم لیزر موهای زائد شما شاهد رشد تعداد محدودی موی زائد می شود. این مو ها که در جلسات قبلی در فاز استراحت بوده اند رشد می کنند. جالب است بدانید که این موهای زائد بسیار محدود هستند و شما دیگر به راحتی می توانید بدون نگرانی از رشد موهای زائد خود در جامعه حاضر شوید. در جلسات ششم و هفتم، کم کم به شما ثابت می شود که لیزر موهای زائد در از بین بردن آنها موثر هستند.

کم کم مو های زائد شما رشدش کم می شود و پوست شما به آهستگی روشن و صاف می شود.  این نکته ای است که نباید فراموش کنید. در صورت تمام نکردن جلسات مجددا شاهد رشد موهای زائد خواهید بود. پس برای جلسه بعدی حتما وقت بگیرید.در جلسه هشتم، شاهد نتیجه لیزر موها می شوید، در بیشتر این قسمت ها مو وجود ندارد اما در بیکینی همچنان موی زائد رشد می کند. مجددا تحت لیزر موهای زائد قرار بگیرید تا فولیکول های مو که در فاز استراحت قرار دارند به صورت کلی از بین بروند. در جلسه نهم و دهم، که جزو مراحل آخر است به صورت یک ماه درمیان تنظیم می شود موهای زائدی که در فاز استراحت قرار دارند مجددا رشد می کند و لیزر آنها را از بین خواهد برد .


استفده از لیزر برای چه کسانی ممنوع است ؟

 1  .افرادی که  با اسپری های برنزه کننده یا آفتاب و یا توسط دستگاه سولاریوم  برنزه کرده اند    

 اگر میخواهید لیزر موهای زائد  انجام دهید از برنزه کردن پوست خود به هر روشی خودداری کنید. در صورتی که از اسپری های برنزه کننده استفاده می کنید ؛ حتما منتظر بمانید تا رنگ پوستتان به حالت طبیعی برگردد. چون اسپری برنزه کننده پوست را تیره تر می کند وانرژی به لیزر به جای اینکه فولیکول یا رنگدانه داخل فولیکول مو را هدف قرار دهد؛ جذب رنگدانه های موجود در پوست می شود و در نتیجه پزشک مجبور می شود انرژی لیزر را روی حداکثر میزان آن تنظیم کند تا انرژی لیزر به اندازه‌ای باشد که بتواند از پوست عبور کرده و توسط پیگمنت های موجود در فولیکول مو جذب شده و آن را از بین ببرد و متأسفانه این انرژی بالا گاهی اوقات توسط رنگدانه های پوست برنزه شده جذب شده در نتیجه  احتمال بروز بیماری هایپرپیگمنتیشن پس از لیزر مو و بروز عوارض جانبی مانند آکنه، سوختگی، جای زخم و غیره برای شما به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

همچنین بعد از انجام جلسات لیزر نیز تا چند ماه پوست شما حساس خواهد بود و باید با دقت زیاد از پوست خود در برابر نور آفتاب، پرتوهای فرابنفش و در کل هر نور قدرتمندی، محافظت کنید. پس بدانید که برنزه کردن و لیزر موهای زائد، کاملا با هم منافات دارند .                                                                  

 

2.  اگر داروهای خاصی مانند ایزوترتینویین، آنتی بیوتیک‌ها و یا داروهای حاوی طلا مصرف می‌کنید

 

برخی داروها هستند که پس از استفاده از آن ها پوست بدن به نور حساس می شود.. فتوسنسیتیویتی یا حساسیت به نور، التهابی روی پوستی که در برابر نور قرار می گیرد؛ ایجاد می کند که در اثر داروها و مواد خاصی ایجاد می‌شود. این داروها شامل داروهای جلوگیری از بارداری، ایزوترتینوئین، داروهای مسکن، داروهای ضد التهاب که غیر کورتونی هستند، سولفونیل اوره، سولفونامید، پیروکسیکام، آمیودارون، انواعی از تتراسایکلین، کوتریموکسازول، برخی از داروهای مدر، انواعی از داروهای دیابت، کنیدین و کنین می باشد در این شرایط، پوست در معرض آسیب هایی که که در اثر حرارت ایجاد می شود؛ قرار می گیرد و ممکن است پس از لیزر موهای زائد عوارض جانبی مانند کهیر تاول، تب، خستگی و درد مداوم در بیمار مشاهده شود.

توصیه  به افرادی که حتما میخواهند لیزر موهای زائد انجام دهند این است یک متخصص پوست و مو در خصوص آنتی بیوتیک یا هر داروی خاصی که مصرف می کنند؛ مشورت کنند. اگر بیمار شده اید و برای مدتی کوتاه یا طولانی آنتی بیوتیک مصرف کرده اید حتما باید پیش از شروع جلسات لیزر حداقل به مدت ۷ روز خوردن دارو را قطع کرده باشید .


  • 3. افرادی که ویتامینهای خاصی مصرف می کنند

بسیاری از افراد پس از مشورت با پزشک عمومی نیاز پیدا می کنند که داروهای مکمل، رقیق کننده های خون و معمولاً ویتامین E با دوز بالا مصرف کنند. اکثر بیماران تصور نمی کنند که چنین مکمل‌هایی می‌تواند تاثیر منفی روی حذف موهای زائد آنها با لیزر سایناشور  داشته باشد اما این افراد می‌توانند جزو گروهی باشند که لیزر موهای زائد ضرر دارد.

 

4. افرادی که از مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند

استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی یا  دئودورانت مام یا هر گونه ماده آرایشی و بهداشتی که به صورت لایه روی پوست را می پوشاند پیش از جلسات لیزر مو اصلا توصیه نمی شود زیرا  هر عاملی که که جلوی جذب شدن انرژی لیزر را توسط رنگدانه ها بگیرد؛ نه تنها اثر لیزر را کاهش داده بلکه ممکن است به پوست شما نیز آسیب برساند

البته می توانید بلافاصله بعد از جلسه لیزر به منظور پوشش قرمزی ناحیه لیزر شده از کانسیلر ها یا کرم پودر ها در حد یک لایه نازک استفاده کنید. اما بهتر است در فاصله کوتاهی آنها را از روی پوست پاک کنید تا پوست بهبود یابد. هرچه کمتر از مواد آرایشی و بهداشتی روی پوست خود استفاده کنید امکان تحریک کردن آن کمتر خواهد بود

 

6. افرادی که تبخال زده اند

توصیه اگر در ناحیه ای که می‌خواهد لیزر شود مبتلا  به وجود عفونت های فعال مانند تبخال هستید تا زمان درمان این بیماری دست نگه دارید زیرامی تواند روی فرایند لیزر موهای زائد اثر منفی بگذارد و به محض درمان می توانید لیزر را آغاز کنید.

به علاوه اگر تبخال فعال دارید حرارت ناشی از لیزر می تواند آن را بدتر کند و روی پوست شما اثر بدی بگذار دارد.

 

7. افرادی که آکنه زده اند

آکنه نیز مانند تبخال فعال در اثر جذب حرارت لیزر ممکن است بدتر شود و تعداد بیشتری آکنه روی پوست شما دیده شود. حتی اگر آکنه نزدیک ناحیه ای که می خواهید لیزر کنید؛ وجود دارد ممکن است حرارت لیزر روی آن تاثیر بگذارد. به همین علت حتماً پیش از انجام لیزر مو با متخصص پوست و مو مشورت کنید تا عوارض جانبی ناخواسته را تجربه نکنید.

8. نزدیک زمان قاعدگی

انجام لیزر در دوران قاعدگی عوارض جانبی خاصی ندارد اما چند روز پیش از قاعدگی و در حین آن بدن شما به درد حساسیت بیشتری دارد بنابراین متخصصین توصیه می کنند که تا تمام شدن دوره قاعدگی منتظر بمانید و سپس جلسه لیزر مو را دنبال کنید.

 

9. افرادی که بیماری های خاص دارند

متخصص باید به طور کامل شرایط پزشکی و سلامت شما را پیش از شروع درمان بداند به همین جهت زمانی که مراجعه می کنید پرسشنامه ای به شما ارائه می شود تا پیش از شروع جلسات لیزر مو در خصوص بیماری های خاص یا داروهایی که مصرف می کنید در آن توضیح بدهید. لیزر سایناشور در شرایط خاصی به پوست شما آسیب برساند.

مانند بیماری های شایعی مثل  دیابت که تاثیر منفی روی لیزر موهای زائد دارد. در صورتی که دیابتی هستید عصب ها و بافت های بدن شما حساسیت بیشتری نسبت به درد دارد و سریع تر میسوزد یا تاول میزند؛ امکان عفونی شدن جای زخم شما بیشتر است و این دوره ریکاوری شما نیز طولانی تر خواهد بود همچنین افراد دیابتی بیشتر به خشکی پوست و سایر مشکلات پوستی دچار می شوند. بنابراین باید بهتر از پوست خود مراقبت کنند.

با پزشک در خصوص داروهایی که تجویز کرده مشورت کنید  و یا برای اطلاع از شرایطتان از پزشک عمومی خود نامه‌ای بیاورند.

 

10. اگر در ناحیه مورد نظر برای لیزر مو، زخم باز دارید.

هنگامیکه زخم باز دارید لیزر موهای زائد نباید روی نواحی مورد نظر انجام شود چون در این نواحی انرژی لیزر توسط فولیکول ها جذب نمیشود بلکه موجب آسیب دیدن بیشتر زخم و سوختگی آن می شود .

 

11. افرادی که به بیماری های سیستم ایمنی مبتلا هستند

بیماری های سیستم ایمنی مانند ام اس جزو بیماری های ناشناخته می باشند و بسیاری از آنها درمانی ندارند و فقط داروهایی برای کنترل آنها به بیماران تجویز می شود. در این نوع بیماری ها، سیستم ایمنی بدن برخی از بافت های بدن را به عنوان مهاجم تشخیص داده و به آنها حمله می کند. به همین علت به عنوان مثال در بیماری ام اس اکثر افراد با مشکلاتی مانند ضعف عضلات و یا لمس شدن ناگهانی اعضای بدن مواجه هستند. البته تاکنون مدرکی در خصوص اینکه لیزر موهای زائد مشکلی برای بیماران مبتلا به سیستم ایمنی ایجاد کند مشاهده نشده است اما این بیماران معمولاً از انجام عمل های غیر ضروری مانند حذف موهای زائد با لیزر سایناشورخودداری می کنند. در هر صورت اگر به MS یا هر بیماری ناشناخته دیگری مبتلا هستید بهتر است با دکتر متخصص خود مشورت کنید و تصمیم بگیرید که آیا لیزر مو برای شما مناسب است یا خیر.

12. افرادی که دارای موهای روشن، سفید و یا خاکستری هستند

با توجه به اینکه عملکرد و تاثیر لیزر سایناشور روی موهای تیره بدن بهتر است و باید جذب رنگدانه های پوست شود؛ در صورتی که موهای بلوند، سفید یا خاکستری دارید لیزر موهای زائد ضرر دارد. چون نه تنها اثری روی کاهش آنها نخواهد داشت بلکه ممکن است به پوست شما نیز آسیب برساند. حتی افرادی که موهای قرمز رنگ دارند نیز رنگدانه کافی برای جذب انرژی لیزر مو را ندارند و در نتیجه فولیکول مو تخریب نمی شود.



 

13.حداقل سن مناسب برای انجام لیزر موهای زائد :

اگرکسی  در سن پایین این کار را انجام دهد ممکن است وقت و هزینه خود را تلف کرده باشد زیرا بهتر است اجازه دهند که تمام موهای زائد بدنش رشد کرده سپس اقدام به لیزر کند چرا که  ممکن است نتیجه دلخواهی که می خواهد را نگیرد.

حداقل سن مناسب برای لیزر موهای زائد معمولا ۱۷ تا ۱۹ سالگی است. 

چند دلیل برای جلوگیری از لیزر در افراد زیر سن بلوغ وجود دارد:

عدم به نظم و ثبات رسیدن هورمون‌هادر نتیجه چرخه رشد مو با نظم مشخصی وجود ندارد و عملا امکان لیزر در جلسات منظم وجود ندارد.

رشد پوست و ترمیم سریع‌تر فولیکول‌هارشد و ترمیم سریع بافت‌های پوستی موجب می‌شود که آسیب وارد کردن به فولیکول‌ها یا بردن آنها به مرحله تلوژن اجباری، وجود نداشته باشد. در بدن نوجوانان به سرعت فولیکول‌ها خود را ترمیم می‌کنند و رشد موهای زائد دوباره از سر گرفته می‌شود.

تغییر رنگ پوست در دوران بلوغگاهی این تغییر رنگ ممکن است موجب اختلال در فرایند لیزر شود و یا عوارض پوستی در پی داشته باشد

 

14.عدم توجه کافی به مراقبت‌های بعد از لیزر :

باید دقت داشته باشید که لیزر موهای زائد یک فرایند پزشکی است و باید کاملا جدی گرفته شود پس حتما به طور دقیق و جدی مراقبت های پوستی بعد از جلسات لیزر را انجام  دهید ؛مثل خودداری از رفتن به زیر نور آفتاب. در غیر اینصورت بهتر هست از انجام آن خودداری شود.

 

15.شما باید دور لیزر موهای زائد را خط بکشید

افرادی که  مبتلا به لوپوس هستید، لیزر موهای زائد سبب وخیم شدن بیماری شما می گردد بنابر این شما باید دور لیزر موهای زائد را خط بکشید و از این کار اجتناب کنید.

 کسانی که به پورفیری مبتلا هستند نباید از لیزر استفاده کنند زیرا اثر بدی بر روی بیماری شان می گذارد.

هم چنین در صورتی که باتری در قلب خود دارید، قبل از انجام لیزر موهای زائد حتما باید پزشک تان را در جریان قرار داده و با او مشورت کنید.

 

16.داشتن خالکوبی یا تتو بدن :

در صورت داشتن تتو ، رنگدانه‌های تیره‌ای در لایه‌های زیرین پوست شما ایجاد می‌شود که نقش و نگارهای تتو رو ایجاد می‌کنند. وقتی نور لیزر به جایی از پوست که تتو داشته باشد تابیده شود، بخش زیادی از انرژی آن توسط رنگدانه‌های تتو جذب خواهد شد.

در واقع به جای اینکه انرژی لیزر توسط موهای تیره رنگ بدن شما جذب شود و سبب آسیب به فولیکول‌های مو باشد، تنها باعث داغ شدن رنگدانه‌ها و جوهر تتو می‌شود. به این صورت فقط سوختگی، درد زیاد و عوارض پوستی در مناطق دارای تتو، نصیب فرد خواهد شد.

اگر اندازه تتو یا خالکوبی کوچک باشد، می‌توان آن را ندیده گرفت یا روی آن را لیزر نکرد. اما وقتی اندازه تتو بزرگ است دیگر انجام لیزر کار چندان موثری نیست .البته باید بدانید در مقایسه  با پوست بدون تتو اثربخشی کمتر خواهد بود. یعنی نیاز به جلسات بیشتر دارد و البته ممکن است عوارض پوستی بیشتری نیز در پی داشته باشد.

 

17.لیزر در خانم‌های باردار  :

اگر باردار هستید یا به زودی قصد بارداری دارید، به دو دلیل باید از انجام لیزر صرف نظر کنید:

هرچند از یک سو، هیچ دلیل علمی برای خطرناک بودن انجام لیزر در خانم‌های باردار تاکنون به دست نیامده اما پزشکان توصیه می‌کنند این ریسک را انجام ندهید. با اینکه می‌دانیم امواج لیزر قدرت نفوذ بیشتر از چند میلیمتر ندارند و به جنین در رحم نمی‌رسند اما کمتر پزشک یا مادری حاضر است سلامت نوزاد خود را به خطر بیاندازد.

در دوران شیردهی بهتر است تا شش ماهگی نوزاد خود، برای انجام لیزر صبر کنید زیرا  در دوران بارداری معمولا هورمون‌های بدن دچار اختلال و تغییر می‌شوند؛ از این رو می‌تواند برای نتایج لیزر ایجاد مشکل کند.

از آنجایی که جلسات لیزر ممکن است ۶ تا ۸ جلسه ادامه داشته باشد اگر به زودی قصد بارداری دارید، انجام لیزر موهای زائد بدن خود را برای ۶ ماه پس از زایمان، برنامه ریزی کنید .